Yoga

Despre despărțire

Acum câțiva ani în această perioada am pierdut pe cineva drag mie.

De atunci am trecut prin mai multe despărțiri, fiecare cu farmecul ei :D. Unele s-au încheiat cu lacrimi, întrebarea „de ce mie?”, câteva palme și sms-uri de kilometri întregi, altele cu un mare mulțumesc.

Cea mai dureroasă despărțire pe care am trait-o a fost cea de tatăl meu. După decesul lui, restul despărțirilor au fost așa mai „floare la ureche”.

Ce a funcționat pentru mine în momentul când o relație din viața mea a luat sfârșit:

  1. Plângi – e chiar fun 😀 Mulți consideră plânsul ca fiind ceva rău, mie mi se pare un bun mod pentru a mă descărca. 
  2. Yoga – este practica ce nu îmi permite să mă gândesc la altceva, toată atenția mea este orientată către asane și respirație. Însă, foarte bine poate funcționa și jogging-ul, dansul, desenul. De fapt, orice activitate ce ți se pare interesantă și îți face plăcere să o practici.
  3. Socializare – vorbește despre ceea ce simți și stările prin care treci. Multe persoane preferă să se închidă în casă și nu vor să mai audă de nimeni.
  4. Întrebări – cel puțin, după ultima despărțire prin care am trecut mi-am pus multe întrebări. Răspunsurile au venit, ce-i drept după câteva luni bune de la despărțire.
  5. Natură – pentru mine natura este un medicament pentru trup și terapie pentru suflet.
  6. Victima – scapă de rolul de victimă. Chiar dacă s-a terminat, cu siguranță au fost și momente frumoase, lucruri pe care le-ai învățat. 
  7. Psiholog – dacă simți că nu poți face față, mergi la un specialist. Sincer, mie mi-ar fi fost de mare ajutor să merg la unul după decesul tatălui meu. Însă, în cazul meu vorbim de anul 2004. Suntem în 2018, este plină piața și cu siguranță, găsești unul bun.

Sunt recunoscătoare față de oamenii ce au intrat în viața mea. Mulți dintre ei m-au ajutat să mă dezvolt și de la fiecare am avut câte ceva de învățat. Îmi aduc aminte de fiecare om cu drag și de lecția pe care am avut-o de învățat. 

Lasă un răspuns