Thailanda, Travel

O zi alături de elefanți

De curând am ajuns în Thailanda. După câteva zile petrecute în Bangkok am luat trenul și am pornit spre nord, mai exact, am oprit în Chiang Mai. Drum lung până acolo. Am făcut 10 ore pe drum, dar asta este altă poveste.

Când am ajuns în Chiang Mai mi s-a părut că nu sunt prea multe de văzut sau de făcut. Pe timpul zilei mi s-a părut a fi un oraș mort.

Acum ceva timp văzusem niște video-uri pe Youtube despre elefanți, despre modul în care sunt explotate aceste animale, de atunci mi-au rămas în suflet. Astfel, ajunsă în Chiang Mai am zis că îmi doresc să petrec o zi alături de elefanți.

Alex s-a ocupat de toată organizarea cu elefanții. Doamne, uneori mă simt așa de norocoasă 😀 No, a fost cea mai faină experiență de când sunt in Thailanda.

Dimineața la 08.30 au venit să ne ia de la hotel, am mers pe un drum forestier aproximativ 30 minute, foarte mișto. Ți se întoarce un pic stomacul pe dos, dar no e fain!

Când am ajuns acolo am zis că este raiul pe pământ. Foarte mult verde, terase de orez, râu și o liniște de nedescris. Cu alte cuvinte, o altă lume pentru mine, aș mai fi stat acolo câteva zile.

Revenind la elefanți, noi am avut grijă de trei elefanți. Pentru micul-dejun elefanții noștri au avut banane și dovleac, le plac tare mult bananele….. hehehe și mie. Apoi un pic mai târziu, am mers cu ei la o mini-plimbare pe munte. Cea mai distractivă parte a fost să facem baie împreună cu ei….apa ce-i drept era mai mult neagră, da’ ce mai conta!

În Thailanda mulți elefanți sunt exploatați, unii au chiar și „stăpân”. Locul unde am mers noi se numește Karen Habitat Elephants, aici elefanții sunt tratați altfel, cu multă grijă și afecțiune.

Dacă mergi în vacanță poți să te distrezi și altfel alături de elefanți – într-un mod benefic pentru ei, nu să îi călărești și să le faci rău.

Eu aleg să ofer căldură și afecțiune!

Lasă un răspuns