Bali

Totul se termină într-o secundă

Toată lumea vorbește despre Bali că ar fi un loc superb. Da, într-adevăr așa este. Bali ocupă un loc special în sufletul meu, îmi plac prea multe lucruri aici și cu siguranță m-aș întoarce de fiecare dată cu mare drag și cu același entuziasm.

De două luni de când sunt aici am trăit nenumărate cutremure, sincer am cam pierdut numărul lor.

Prima dată când m-am speriat a fost la cutremurul de 7.0 grade, atunci eram în Sanur. Mă pregăteam să merg liniștită la dus, deodată începe să se clatine casa, lumea iese repede afară. Totul s-a întâmplat în câteva secunde, nici nu am apucat bine să înțeleg ce se petrece. Țin minte că am ieșit afară și am început să tremur. A fost prima dată când am experimentat un cutremur de peste 7 grade. În acea seară nu am mai putut dormi deoarece au fost destul de multe replici.

Al doilea cutremur de 7.0 grade l-am trăit în Ubud. În comparație cu cel de data trecută acesta mi s-a părut mult mai lung. Personal, mi s-a părut că a durat o veșnicie.

De fapt, în această zonă cutremurele sunt destul de frecvente. Nu știi când te prinde un cutremur dormind, în oraș, la cafea, la duș, pe toaletă sau făcând sex. Cel mai important aspect este să nu te panichezi. Un alt lucru pe care îl admir în Bali este faptul că nu se începe isteria, toată lumea rămâne calmă.

Pentru mine experiența cutremurelor în Bali a fost un fel de aducere aminte că unele lucruri în viață nu ai cum să le controlezi, pur și simplu, nu depind de tine. Și cel mai bine ar fi să lași universul să își facă treaba.

Trăind o asftel de experiență realizezi că acum ești și în câteva secunde pa, pa.

O lecție din toată această poveste ar fi: să ne bucurăm mai mult de viață.

Lasă un răspuns